نگاهی به ساختار بورس و اصطلاحات پایه‌ای

7 فروردین, 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

آموزش مبانی بورس یکی از پایه ترین مسائلی است که باید قبل از وارد شدن به این بازار فرا گرفته شود تا در معاملاتی که افراد دارند دچار ضرر و زیان نشوند و با قوانین این بازار آشنا باشند.در این مقاله سعی شده به اختصار مبانی بورس و اصطلاحات آن را توضیح دهیم.

 

امروزه دسته ی بزرگی از افراد جامعه به دنبال فراگیری مهارت های سرمایه گذاری هستند و در کشور ما بازار سهام برای سرمایه گذاری تقاضا ی قابل توجهی را نیز دارد به گونه ای که خیلی از افراد جامعه ی ما قبل از وارد شدن به این بازار باید آموزش مبانی بورس را حداقل بدانند. برای وارد شدن به بازار سرمایه میبایست در ابتدا کد بورسی دریافت کنید.

پس از ثبت نام در یکی از کارگزاری های معتبر کشور و احراز هویت در سامانه ی سجام با نام کاربری و رمز عبوری که دریافت می کنید شما می‌توانید به سامانه‌ ی معاملات کارگزاری خود ورود کنید، در این سامانه ی معاملاتی شما می توانید سهام خرید و فروش کنید و برای هر خرید و فروشی که شما در سامانه ی خود انجام می دهید مبلغی را بعنوان کارمزد به کارگزاری باید پرداخت کنید.قبل از ورود به بازار بورس باید آموزش مبانی بورس را ببینید تا با آشنایی از الفبای این بازار بتوانید موفق تر عمل کنید.

 

دلایل وارد شدن مردم به بورس

1. کسب درآمد

شما می‌توانید از دو طریق در بورس کسب درآمد داشته باشید:
نوسان گیری قیمتی سهم ها: سهمی را بخرید که هنوز به قیمت واقعی خود نرسیده است و هنگامی ‌که به رشد قیمت خود رسید آن را به فروش برسانید.
سود سهام: هر سهم در پایان سال معاملاتی خود مقداری سود سهام تقسیم می‌کند. اگر سهام شما از لحاظ درآمد زایی در سال مالی خودش خوب عمل کرده باشد، می‌توانید سود خوبی از این طریق ‌بدست آورید.

2. امنیت و شفافیت در سرمایه ‌گذاری بازار سهام

تمامی شرکت‌ ها در بورس باید اطلاعات مالی خود را کاملا شفاف به تمام افراد ارائه دهند.

3. قابلیت نقد شوندگی و حفظ سرمایه شما در مقابل تورم

اصطلاحات متداول بازار سرمایه

در آموزش مبانی بورس ما به اصطلاحات مهم در زیر پرداخته ایم:

نماد: نماد نام اختصاری شرکت‌ هایی است که در بورس وجود دارند، مانند شرکت فولاد مبارکه اصفهان با نماد فولاد.

توقف نماد: بعضی از وقت ها خرید و فروش در نماد ‌ها بطور موقت متوقف می‌شود. این توقف به علت های مختلفی میتواند رخ ‌دهد مانند زمانیکه اتفاق مهمی در نماد پیش آمده باشد یا مثلا تغییر محل شرکت، تعدیل EPS، افزایش سرمایه، تخصیص سود سهام، تعیین اعضای هیئت ‌مدیره و …

عرضه‌‌ اولیه‌ ی عمومی: شرکت‌ هایی که برای اولین ‌بار وارد بورس می‌شوند، در حالتی فروخته می‌شوند که به آن عرضه‌ اولیه عمومی گفته می‌شود.

سال مالی: شرکت ‌ها در زمان خاصی از سال را مبنا ی محاسبه سود و زیان سالانه و سایر گزارش‌ های مالی خود را باید گزارش دهند.

مجمع: یک زمانی پیش می آید که نیاز است درباره‌ ی مسائل مهمی در شرکت تصمیم‌ گیری شود،‌ از تمام سهام ‌داران درخواست شده تا در مجمعی عمومی شرکت و نظراتشان را درباره‌ی این مسائل عنوان کنند.

دامنه‌ی نوسان: منظور از دامنه ‌ی نوسان حداکثر افزایش یا کاهشی است که یک سهم در یک روز می تواند تجربه کند.

صف خرید و صف فروش: هنگامی‌که میزان عرضه و تقاضا در سهمی نا برابر باشد، در آن سهم صف تشکیل می‌شود.

حجم مبنا: در یک روز باید برای معامله ی یک نماد یک حداقل میزان سهام شرکت خرید و فروش شود تا قیمت آن سهم بتواند در دامنه‌ ی نوسان آن روز افزایش یا کاهش پیدا کند به این حداقل معامله حجم مبنا می گوییم.

قیمت پایانی سهم: قیمت میانگینی که یک سهم در طول روز بر اساس آن ‌ها معامله می شود را قیمت پایانی سهم می گویند.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.