آشنایی با سیستم‌ عامل مک

27 اسفند, 1399
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

سیستم عامل مک برای سخت افزار های شرکت اپل تعبیه شده است که نحوه کار کردن با این سیستم عامل متفاوت از سیستم عامل ویندوز است و می بایست با نکات و ترفند های مخصوص خود آن آشنا باشید.سیستم عامل مک تفاوت هایی را با سیستم عامل ویندوز دارد که برای برخی کاربران جذاب بوده و برای برخی نیز قابل قبول نمی باشد.

مکینتاش سیستم ‌عاملی است که در تمام رایانه ‌های برند Apple استفاده می‌شود، همانند ویندوز در رایانه ‌های شخصی که کاربران استفاده می کنند. بر خلاف ویندوز، سیستم عامل مک تنها در رایانه ‌های اپل استفاده می‌شود. و برای دسترسی داشتن به این سیستم ‌عامل باید از سخت ‌افزار اپل استفاده کنیم.

سیستم عامل مک به طور منظم از نظر امنیتی بروز رسانی‌ شده و سالانه یک بروز رسانی اصلی را دریافت می‌کند. سیستم عامل مک از سیستم ‌عامل Unix برگرفته شده است. و شباهت ‌هایی بین این سیستم ‌عامل و توزیع‌ های مختلف لینوکس وجود دارد که به عنوان مثال می‌توان به رابط خط فرمان مشابه و سطوح مجوز هایLinux اشاره کرد.سیستم‌ عامل مک قابلیتی که دارد این است که برای استفاده دارای رابطه کاربری و تجربی خوبی است و تمام نیاز های کاربران را پوشش خواهد داد و یک سری از برنامه های مهم و کاربردی را نظیر مرورگر یا باکس ایمیل را از به صورت پیش فرض روی سیستم عامل نصب دارد.

برای اینکه ما از برنامه هایی نظیر iCloud، ‏App Store، ‏iTunes و سایر سرویس ‌های این سیستم عامل استفاده کنیم احتیاج به یک Apple ID برای مک خود خواهیم داشت. اگر از قبل شما یک Apple ID داشته اید می توانید که در سیستم عامل مک خود نیز از آن استفاده کنید در غیر این صورت باید یک Apple ID برای خود بسازید. ما در ویندوز یک منوی استارت داریم که کار های خود را با استفاده از آن انجام می دهیم اما در مک ما داک را که شبیه به منوی استارت ویندوز است را داریم.

 

داک به دو بخش تقسیم می‌شود:

بخش اول مربوط به مسیر های راحت تری برای دستیابی به اپلیکیشن‌ های مختلف بوده و بخش دوم نیز پوشه‌ های پین شده و پنجره‌ ها را در بر دارد. می‌توانید داک را به هر شکلی که مد نظرتان است تنظیم کنید تا دقیقا جایی که برای شما در صفحه مناسب تر است قرار گیرد. این کار از طریق بخش System Preferences و قسمت Dock قابل انجام است.زمانیکه مک خود را برای اولین بار راه اندازی می‌کنید، نام کاربری خود را با یک Apple ID باید وارد کنید تا وارد سیستم شوید. سپس محیط سیستم عامل خود را مشاهده میکنید که ممکن است برای شما گیج کننده به نظر برسد. ما نکات و ترفند ها و بخش های مختلف میزکار را برای شما توضیح خواهیم داد.

محیط سیستم عامل مک

صفحه ی میزکار

کل صفحه میزکار شما شامل Dock ، Toolbar ، Icons و Windows می شود.

 

نوار Dock

نوار پایین صفحه که در سیستم عامل مک وجود دارد و فضایی از برنامه هایی که شما بیش از همه از آن ها استفاده میکنید را قرار داده است. بهترین و آسان ترین راه برای راه اندازی و دسترسی به برنامه های شما نوار داک است.

 

Toolbar

نوار افقی که در بالا ی دسکتاپ ظاهر می شود و اطلاعاتی درباره منو های کشویی و برنامه هایی که در حال اجرا است را نمایش می دهد.

 

کنترل پنجره

کنترل ها در قسمت سمت چپ و بالای هر پنجره ای قرار گرفته اند و شامل سه گزینه به رنگ های قرمز، زرد، سبز هستند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند.

 

Finder

برنامه ویژه ای که در پنجره اجرا می شود تا پرونده ها و پوشه ها را برای شما جستجو یا دستکاری کند. ساده ترین راه برای شروع کار با Finder کلیک کردن روی آن می باشد.

 

در آخر

macOS یک سیستم عامل است که برای کامپیوتر Apple Macintosh طراحی شده است و توسط شرکت اپل ساخته شده است ، همچنین Apple I و سایر محصولات مدرن تر ، از جمله iPod ، iPhone و iPad را ایجاد کرده است. رقیب اصلی برای macOS سیستم عامل ویندوز است که با اختلاف زیاد محبوب ترین سیستم عامل می باشد. به این نکته توجه داشته باشید که macOS فقط روی رایانه های رومیزی و لپ تاپ های اپل اجرا می شود. iPod ، iPhone و iPad از سیستم عامل دیگری استفاده می کنند که به iOS معروف است.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.