راهنمای خرید مودم

2 بهمن, 1399
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

امروزه اینترنت و فضای مجازی عضوی از خانواده ما شده اند و دل کندن از آن ها تقریبا به امری غیرممکن تبدیل شده است. یک از چیز هایی که ما را در هنگام کار با اینترنت هیجان زده میکندمودم ها در دنیای امروزی جزء جدانشدنی زندگی بشر و به عنوان یکی از وسایل ضروری و دائمی منازل، شرکت ها، و … به شمار می روند. با گسترش دسترسی به اینترنت و موضوع کرونا و دورکاری ، داشتن یک مودم تبدیل به یک وسیله ی ضروری شده است .

عصر عجیبی شده است ! دیگر مدت‌هاست که خبری از شادی و شیطنت بچه‌ها در مدرسه نیست؛ یا شرکت‌ها و سازمان‌ها، مدت‌هاست که تمام کارمندان خود را یکجا ندیده‌اند! همه چیز آنلاین و غیر حضوری شده و اینطور که به نظر می‌رسد احتمالا این رویه در آینده نیز ادامه خواهد داشت، حتی اگر کرونا ویروسی هم در میان نباشد!

حال که راه فراری نیست و باید خود را به این شرایط عادت دهیم؛ بهتر نیست اینترنت که اصلی‌ترین ابزار آنلاین شدن است را جدی گرفته و سرویس اینترنت و مودمی را انتخاب کنیم که بالاترین بازدهی را برای ما داشته باشد؟! اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا نکات مهم هنگام خرید مودم را با یکدیگر مرور کنیم!

یکی از رایج‌ترین فناوری‌های اینترنت پرسرعت و باندپهن، ADSL است. برای متصل شدن به اینترنت، دستگاهی موسوم به مودم لازم است. مودم‌های مخصوص اینترنت ADSL را مودم‌ ADSL می‌نامند. به‌رغم سربرآوردن فناوری‌های نوینی همچون اینترنت VDSL، اینترنت TD-LTE و اینترنت سیار نسل چهار (4G)، هنوز هم اینترنت ثابت ADSL گزینه مطمئن و نسبتا باصرفه‌ای برای خانه‌ها و کسب‌وکارهاست.

اکثر مودم‌های ADSL امروزی، روتر نیز هستند، لذا در اصل باید آن‌ها را مودم‌روتر ADSL نامید. کاربرانی که می‌خواهند به مشترکان اینترنت ADSL بپیوندند، بهتر است برخی از ویژگی‌ها، مشخصات و نکات مهم را هنگام انتخاب و خرید مودم‌روتر ADSL مدنظر داشته باشند تا حتی‌الامکان انتخاب‌شان آگاهانه‌تر و درست‌تر باشند. در ادامه، برخی از نکات مهمی که هنگام انتخاب و خرید مودم‌روتر ADSL باید دانست، بیان می‌شود.

 

ADSL

ADSL درواقع مخفف کلمات Asymmetric Digital Subscriber Line به معنای خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است.درواقع ADSL یک شبکه اینترنتی است که با خطوط ثابت کار می‌کند و برای دست یافتن به‌سرعت‌های بالا برای انتقال داده هستند گفته می‌شود. شما حتماً باید به این نکته دقت کنید که برای استفاده از این مدل نیاز به خط تلفن ثابت دارید و می‌توانید از سرعت 6 مگابیت در ثانیه استفاده کنید. یکی از مزایای این مدل اتصال بدون توقف از اینترنت بدون تداخل با تلفن است.

 

انواع مودم‌های ADSL

مودم‌های ADSL ( وایرلس یا wi-fi) به مودم‌های بی سیم گفته می‌شود. این مودم‌ها به خاطر اتصال بی سیم این‌گونه نام گرفتند. این مودم‌ها قابلیت اتصال بدون سیم چندین دستگاه مثل لپ‌تاپ و چندین گوشی موبایل را به‌طور هم‌زمان دارند.در راهنمای خرید مودم ADSL این نکته را به شما یادآور می‌شویم که تمامی مودم‌های ADSL وایرلس، دارای آنتن‌هایی هستند که باعث می‌شود دستگاه‌های اطراف را با برد بیشتری پوشش دهد.

هر چه تعداد آنتن‌ها بیشتر باشد توانایی پوشش دستگاه‌ها نیز بیشتر می‌شود. اگرچه این مودم‌ها توانایی پوشش دادن تمامی دستگاه‌هایی که قابلیت اتصال به اینترنت بی سیم را دارا هستند، دارد؛ اما چند پورت LAN دارند که برای دستگاه‌هایی که توانایی اتصال بیسیم را ندارند مفید است. هر چه قیمت آن‌ها بیشتر باشد سرویس‌دهی بهتری را ارائه می‌دهد.

 

مودم‌های وایرلس

مودم‌های وایرلس به 3 دسته تقسیم می‌شوند:مودم‌های wi-fi سری A و سری B: این مدل‌ها از قدیمی‌ترین مدل‌های مودم به‌حساب می‌آیند.برد این مدل‌ها 15 الی 25 متر است که مقدار زیادی به‌حساب نمی‌آید.مودم‌های wi-fi سری G: این مودم از سری‌های A و B امکانات بیشتری ارائه می‌دهد مثل پوشش دهی بیشتر و سرعت‌بالا تر.

حداکثر سرعت این مدل 128 مگابیت در ثانیه است. البته قیمت این مدل نیز بالاتر از سری‌های قبل است.مودم‌های wi-fi سری N: این مدل برای مکان‌هایی طراحی‌شده است که کاربران زیاد و مساحت بالایی را دارد. این مدل جدیدترین سری از نسل مودم‌های ADSL بیسیم است. حداکثر سرعت این مدل 600 مگابیت بر ثانیه است و پوشش دهی آن 75 الی 200 متر است که قیمت بالاتری نسبت به دیگر مودم‌ها دارد.

 

مودم‌روتر ADSL بی‌سیم یا باسیم؟

پرسش دیگری که پیش از خرید باید از خود بپرسید این است که آیا مودم‌روتر بی‌سیم (وای‌فای) ADSL لازم دارید یا مودم‌روتر باسیم ADSL؟ مودم‌روترهای باسیم با کابل شبکه یا کابل USB به رایانه متصل می‌شوند. این مودم‌روترها از اتصال وای‌فای پشتیبانی نمی‌کنند، لذا برای کاربرانی که اینترنت ADSL را برای گوشی و تجهیزات وای‌فای می‌خواهند مناسب نیستند.

مودم‌روترهای وای‌فای یا بی‌سیم در واقع اکسس‌پوینت بی‌سیم نیز هستند، زیرا چندین وسیله وای‌فای مثل گوشی، تبلت، لپ‌تاپ و… بدون نیاز به کابل می‌توانند به مودم‌روتر وای‌فای متصل شوند و از طریق آن به اینترنت دسترسی پیدا کنند.

مودم‌روترهای بی‌سیم و باسیم ADSL، هر یک مزایا و معایبی دارند. برای مثال، مودم‌روترهای باسیم ارزانتر هستند. ضمنا امنیت‌شان بسیار بیشتر است، زیرا مستقیما با کابل به تجهیزات مختلف متصل می‌شوند و کسی نمی‌تواند از راه دور به آن دسترسی یابد.

اما مودم‌روترهای وای‌فای در معرض حملات هک هستند، زیرا دسترسی هکرها به سیگنال‌های وای‌فای بسیار ساده‌تر است. لذا کاربران باید به تنظیمات امنیتی مودم‌روتر وای‌فای بیشتر اهمیت دهند. مثلا آن‌ها باید نام شبکه وای‌فای یا اصطلاحا (SSID) و نیز گذرواژه‌ پیش‌فرض مودم‌روتر و گذرواژه پیش‌فرض شبکه وای‌فای خود را عوض کنند. همچنین بهتر است گزینه اعلام همگانی SSID، اصطلاحا SSID broadcast را خاموش کنند تا حتی‌الامکان کسی از حضور مودم‌روتر بی‌سیم در محدوده مربوطه مطلع نشود.

البته مودم‌روترهای بی‌سیم مزایایی نیز دارند. از جمله این‌که علاوه بر اتصال وای‌فای، دست‌کم یک و گاهی 4 رابط LAN نیز دارند. لذا عملا هم مودم‌روتر بی‌سیم و هم مودم‌روتر باسیم محسوب می‌شوند. ضمنا جابه‌جایی مودم‌روترهای وای‌فای آسانتر است و معمولا از تعداد کاربران بیشتری پشتیبانی می‌کنند.

مودم‌روترهای کابلی عادی معمولا حداکثر 4 پورت اترنت دارند، یعنی حداکثر چهار وسیله را می‌توان مستقیما توسط کابل به مودم‌روتر متصل کرد. اما مودم‌روترهای وای‌فای ده‌ها وسیله وای‌فای را نیز پشتیبانی می‌کنند. البته هرچه تعداد تجهیزات وای‌فای متصل به مودم‌روتر بی‌سیم افزایش یابد، پهنای باند شبکه و به تبع آن، سرعت انتقال داده بین مودم‌روتر و تجهیزات متصل به آن کاهش می‌یابد.

گر از لپ‌تاپ یا وسیله‌ای استفاده می‌کنید که می‌تواند با کابل به مودم‌روتر متصل شود و اگر تعداد رابط‌های مودم‌روتر کابلی پاسخگوی تعداد تجهیزات‌تان است، مودم‌روتر کابلی گزینه کم‌هزینه‌تر، امن‌تر و مناسب‌تری به نظر می‌رسد. اما اگر اکثر تجهیزاتی که به مودم‌روتر وصل خواهندشد بی‌سیم و پرتعداد هستند، همچنین اگر مودم‌روتر اغلب در محیط خانه یا محل کار جابه‌جا می‌‌شود، مودم‌روتر بی‌سیم ADSL گزینه مناسب‌تری است.

 

مودم‌روتر ADSL با رابط USB یا بدون آن؟

برخی از مودم‌روترهای بی‌سیم و باسیم، رابط USB نیز دارند. لذا هم می‌توان حافظه فلش و هم مودم سیم‌کارت‌خور USB به آن‌ها متصل کرد. مودم‌ USB، دستگاه کوچکی است که با سیم‌کارت نسل سوم (3G) یا نسل چهارم (4G) کار می‌کند. اگر به هر علتی اینترنت ADSL موقتا قطع شد، می‌توان از مودم USB کمک گرفت. البته مودم‌روترهای ADSL که رابط USB دارند عمدتاً فقط با سیم‌کارت‌ و اینترنت موبایل 3G سازگارند.ضمنا برخی از مودم‌روترهای باسیم ADSL که رابط USB دارند، علاوه بر کابل اترنت، با کابل USB نیز به رایانه متصل می‌شوند.

 

تعداد رابط‌های LAN

برخی از مودم‌روترهای خانگی باسیم و بی‌سیم فقط یک رابط یا پورت LAN دارند که برای متصل کردن لپ‌تاپ یا کامپیوتر به آن به کار می‌رود. اما برخی دیگر از آن‌ها چهار رابط LAN دارند (تصویر 4) و لذا سوئیچ نیز محسوب می‌شوند. اگر بیش از یک رایانه دارید که حتما باید با کابل به مودم‌روتر وصل شوند، بهتر است مودم‌روتری انتخاب کنید که رابط‌های LAN بیشتری دارد. در غیراین‌صورت ناچارید یک هاب یا سوئیچ شبکه نیز بخرید تا بتوان تجهیزات بیشتری را از طریق آن به مودم‌روتر وصل کرد. بسیاری از مودم‌روترهای باسیم ADSL چهار رابط LAN دارند.

 

مودم ADSL خریداری کنیم یا مودم ADSL/VDSL؟

اگر از لحاظ هزینه مشکلی ندارید، قطعا انتخاب مودمی که از سرویس ADSL و VDSL به صورت هم زمان پشتیبانی کند، گزینه مطلوب‌تری خواهد بود.در آینده نزدیک سرویس های VDSL جایگزینADSL خواهد شد.پهنای باند: قبل از خرید مودم DSL حتما از میزان پهنای باند پشتیبانی شده توسط آن اطمینان حاصل کنید، البته بیشتر این دستگاه‌ها از سرعتی بیشتر از حداکثر سرعت‌های ارائه شده در ایران پشتیبانی می‌کنند. مثلا مودم های VDSL زایکسل تا سرعت 100 مگ روی زوج سیم را پشتیبانی میکند.

با تماس با سرویس دهنده اینترنت خود در زمان خرید سرویس می‌توانید سرعت اینترنتی که به آن دسترسی دارید را پیدا کنید.سرعت اینترنت که با مقیاس مگابیت بر ثانیه(Mbps) اندازه‌گیری و توصیف می‌شود، می‌تواند حداقل مقدار سرعت روتر انتخابی شما را مشخص کند.بعنوان مثال: اگر بالاترین سرعت اینترنت شما 100 مگابیت بر ثانیه است به مودمی نیاز دارید که حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه را بتواند پوشش دهد.

محدوده‌ی فرکانسی: داشتن مودمی که هر دو فرکانس 2.4 و 5 را پشتیبانی کند به شما پیشنهاد می شود. هر چند در مقابل باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.امروزه اکثر دستگاه های وایرلس از باند فرکانسی 5.8 پشتیبانی می کنند و روی این فرکانس کیفیت بهتری را می توانید تجربه کنید.

قدرت آنتن دهی : بیشتر مودم‌های خانگی DSL دارای آنتن و قابلیت اتصال بی‌سیم هستند. به ان معنی که هرچه قدرت آنتن‌دهی آن‌ها در فواصل بیشتر بهتر باشد، شما می‌توانید با خیال راحت گوشی یا لپ تاپ خود را از مودم دور کنید و همچنان از اینترنت پرسرعت لذت ببرید. مودم هایی که 2 یا 3 آنتن وایرلس دارند کیفیت و پوشش بالاتری را برای شما فراهم می کنند.

 

محدوده‌ای که مودم باید پوشش دهد را مشخص کنید:

یک راهکار صحصح برای اینکه بتوانید این محدوده را تعیین کنید این است که بدانید قرار است مودم کجا قرار بگیرد و پس از آن نیاز هست نقاطی که مایل هستید به سیگنال مودم دسترسی داشته باشید را تشخیص دهید.مثل اتاق‌ها و فضای نشیمن و… را در نظر بگیرید.این نکته را مدنظر داشته باشید که دیوارها و طبقات از قدرت سیگنال وایرلس می‌کاهد.

که در این شرایط باید مودم روتری با قدرت سیگنال بالاتر انتخاب کنید تا بتواند طبقات مختلف و یا اتاق‌های بیشتری را پوشش دهد.اگر تعداد طبقات بیشتر و یا فضای گسترده‌ای برای پوشش گرفتن دارید شاید نیاز باشد چند روتر را روی این شبکه تنظیم کنید و از آنها استفاده کنید تا فضای مورد انتظار شما را پوشش دهد.سرعت انتقال داده: حتما روی برخی از مودم‌ها کلمات N، AC، AX و … را دیده‌اید.

این اعداد به معنای سرعت انتقال داده‌ها در بستر وایرلس می‌باشد.تصور کنید شما یک شبکه بی سیم داخلی بین دستگاه‌هایی که به مودم وصل هستند ایجاد کرده‌اید و می خواهید عکسی را در این شبکه جابجا نمایید، اگر مودم شما دارای سرعت N300 باشد یعنی آن عکس با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه بین دستگاه‌ها منتقل خواهد شد.یکی از نکات خرید مودم توجه به محدوده پوشش آن است. این موضوع به عواملی همچون تعداد آنتن و سری دوم بودن مودم بستگی دارد. هرچه تعداد آنتن‌ها بیشتر باشد سرعت انتقال داده‌ها و محدوده پوششی بیشتر خواهد بود. البته در مودم‌های با سیم محدوده پوششی به طول کابل آن بستگی دارد.

 

مکان مودم ADSL

یکی دیگر از نکات راهنمای خرید مودم توجه به این نکته است. شما مودم را برای استفاده در چه مکانی می‌خواهید؟ به چه سرعتی نیاز دارید و بودجه شما چقدر است؟ با توجه به این چند مورد می‌توانید مودم موردنظر خود را خریداری کنید. اگر شما می‌خواهید از این مودم در یک فروشگاه بزرگ که چندین کاربر دارد استفاده کنید بهتر است یک مودم بیسیم با منطقه پوششی بالا که سرعت انتقال داده‌های آن‌هم بالا باشد برای شما مناسب است.

 

قیمت مودم ADSL

بهایی که باید بابت مودم‌های ADSL بپردازید به تعداد آنتن، تعداد پورت و محدوده پوششی و سرعت آن بستگی دارد. هرچه امکانات و مدل آن بالا برود قیمت نیز بالا می‌رود. یکی دیگر از عواملی که بر قیمت مودم تأثیر دارد شرکت تولیدکننده آن است که ازنظر کیفیت باهم متفاوت‌اند. بهترین شرکت‌های سازنده مودم TP-LINK، CISCO ،ASUS،D -LINK و TENDA هستند. TP-LINK و D-LINK در بازار از محبوبیت بیشتری نسبت به دیگر تولیدکنندگان بین مشتریان برخوردار هستند و قیمت مناسب‌تری نیز دارند.

 

امنیت مودم ADSL

در رابطه با راهنمای خرید مودم امنیت یک نکته مهم است. امنیت شبکه‌های بی‌سیم نسبت به شبکه با سیم کمتر است. به همین دلیل شبکه‌های بیسیم برای ایجاد امنیت از موارد زیر استفاده می‌کنند:

WPA: این حالت از امنیت بالایی برخوردار است و هک شدن آن فقط با حدس زدن رمز امکان‌پذیر است.

WPA2: این نسخه همان‌طور که از نامش هم مشخص است نسخه ارتقا یافته WPA است و سرعت و قدرت رمزگذاری بسیار بیشتری از WPA دارد و در حال حاضر از بهترین حالت امنیتی استفاده می‌کند.

WEP: این نسخه از کمترین امنیت برخوردار است به‌طوری‌که با یک جست‌وجو در اینترنت قادر به هک کردن این نسخه خواهید بود.

OPEN: این نسخه همان‌طور که از نامش پیداست از هیچ حالت رمز گزاری پشتیانی نمی‌کند و هر کس می‌تواند به‌راحتی به آن متصل شود.

 

آنتن مودم ADSL

آنتن مودم‌های بی‌سیم به دو حالت داخلی و خارجی است. آنتن‌های داخلی نسبت به آنتن‌های خارجی از محدوده پوششی کمتر و از قیمت پایین‌تری برخوردار هستند. البته مدل‌هایی که از آنتن داخلی استفاده می‌کنند از قابلیت حمل راحت‌تری برخوردارند. آنتن‌های ADSL قابلیت تعویض و ارتقاء را نیز دارند شما می‌توانید با افزایش تعداد آنتن‌ها یا ارتقاء آن‌ها محدوده پوششی و سرعت آن‌ها را ارتقاء دهید.

 

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.