GPS چه کاربردی دارد؟

15 فروردین, 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

یکی از برنامه های پرکاربرد که امروزه استفاده زیادی از آن می شود، GPS است. در این مطلب در مورد اینکه GPS چه کاربردی دارد و چگونه عمل می کند توضیح داده ایم. GPS موقعیت یاب جهانی است. سامانه ای است که از تعدادی ماهواره استفاده می کند و موقعیت مکانی شما را نشان می دهد.

 

GPS چیست؟

هر کدام از ماهواره های مکان یاب به دور مدارهای ردیابی می گردند و هر 12 ساعت یک بار اطلاعاتی را توسط سیگنال ها به ایستگاه های زمینی منتقل می کنند. ایستگاه های موجود در زمین از طریق این اطلاعات، موقعیت دقیق گیرنده ها را نشان می دهند. شما می توانید از طریق گوشی های هوشمند یا توسط رایانه موقعیت دقیق خود را ببینید.

یعنی هنگام استفاده از جی پی اس با انتقال درخواست شما به ایستگاه های زمینی موقعیت مشخص شده به شما ارسال می شود. امروزه GPS یکی از ضروریات در زندگی هر فردی می باشد که علاوه مکان یابی می توانید سرعت، شتاب، مسیر، زمان و فاصله را نیز توسط این برنامه به دست بیاورید.

 

GPS و کاربردهای آن

از این برنامه موقعیت یابی در ابتدا کشتیران و خلبان ها استفاده می کردند و بیشتر کارکرد نظامی داشت. ولی امروزه به عنوان یک برنامه عمومی همه می توانند از آن استفاده کنند. با توجه به ترافیک های سنگین و وضعیت جاده ها، از طریق این سیستم می توانید مسیری کم تردد و مناسب را انتخاب کنید. همچنین برای مراقبت از کودکان و سالمندان نیز استفاده می شود و از راه دور می توان آن ها را کنترل کرد. سیستم های موقعیت یاب جهانی از دقت مسیر یابی بالایی برخوردار هستند و در هر موقعیت زمانی و مکانی می توان از آن به راحتی استفاده کرد البته بازه دقت GPS به سرعت اینترنت و پوشش دهی نیز بستگی دارد.

 

GPS چه کاربردی دارد؟ چگونه از آن استفاده کنیم؟

قبل از توضیح اینکه GPS چه کاربردی دارد، در مورد تاریخچه آن بحث مختصری می کنیم. GPS را ارتش آمریکا طراحی کرده است. همانطور که در مطالب قبلی هم اشاره شد، GPS در صنایع و تکنولوژی های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. اما مهم ترین موارد استفاده آن در ردیابی خودروها، کشتیرانی ها، کوهنوردی، در نظر گرفتن ترافیک و انتخاب مسیر مناسب، نجات در مواقع سیل و زلزله و همچنین مسیرهای هوایی است.

در هنگام استفاده از این سیستم موقعیت یابی می توانید به چند پرسش خود به طور همزمان دست بیابید. اینکه در کجا هستید؟ به کجا می خواهید بروید؟ بهترین راه رسیدن به مکان مورد نظرتان کجا است؟ بعد از گذشت چند دقیقه یا ساعت می توانید به مقصد خود برسید؟ کاربرد این سیستم در نقشه برداری نیز یکی از مهم ترین موارد استفاده آن به شمار می رود.

نقشه برداری نیاز به دقت بالایی دارد و در ابزارهای این کار هیچ گاه میزان خطا صفر نیست ولی با استفاده از GPS می توان دقت کار را بالا برد و میزان خطا را پایین آورد. همچنین ممکن است اکثر افراد در فیلم های پلیسی نیز دیده باشند که برای پیدا کردن مجرمان و یا افرادی که جانشان در خطر است از سیستم GPS استفاده می شود. در این بخش به اینکه GPS چه کاربردی دارد و در کجاها استفاده می شود پاسخ داده شد. در ادامه می خواهیم به انواع GPS ها بپردازیم.

 

انواع GPS ها

پس از توضیح این که GPS چه کاربردی دارد، در مورد انواع آن توضیح می دهیم. GPS نیز مانند هر وسیله و سیستمی، دارای انواع مختلف است. یکی از انواع آن، GPS خودرو است. این نوع از GPS ها از نوع مشهورترین آن ها هستند که توسط یک گوشی هوشمند و سیم کارت می توان از آن استفاده کرد. بیشتر راننده تاکسی ها و افرادی که به شهرهای دیگر سفر کرده اند و مسیرها را به خوبی نمی شناسند می توانند از این مکان یاب استفاده کنند.

 

GPS روی گوشی های هوشمند

همچنین این نوع ردیاب ها بر روی موتور سیکلت ها نیز قابل نصب هستند و می توان فعال کرد. پیک های موتوری می توانند برای اطلاع از موقعیت دقیق پیک های خود از آن استفاده کنند. GPS جیبی یکی دیگر از انواع GPS ها است که برای کنترل کودکان و سالمندان می توان از آن استفاده کرد. همچنین می توان این وسیله را در کیف مدارک یا گاو صندوق نیز قرار داد.

از این سیستم می توان در زمینه های علمی نیز استفاده زیادی کرد. اختراع GPS به دانشمندان کمک زیادی کرده است و آن ها می توانند با نصب این برنامه روی سوژه های تحقیقاتی خود، حرکت و موقعیت آن ها را به طور دقیق کنترل کنند و اطلاعات آن ها را به دست بیاورند.

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.